boton-menu

MENÚ

comedor del CEIP Hispalis en Sevilla

Eva Morales Soler, David Cañavate Cazorla y Rubén Alonso Mallén

logos

The proposal for the construction of several dining rooms in different schools in Seville has two conditioners: on one hand, a low execution budget; on the other hand, the need to be quickly executed, due to the fact that the necessity of use of these spaces is imminent.

For this purpose, it is decided to propose a “type” which adapts to the specific context of each school, proposing a semi-open transition space for children, which takes a patio or gallery shape depending on where it is located.

logos

Starting from the shape and structure of an industrial building, allow us to cover a large space with a low cost.

The exterior part of the dining room is proposed in a simple and resistant way, meanwhile the interior is warmer and cozy, through zenithal skylights which adapt and vary with metal trusses, covered by wood board made of oriented fibers (OSB) with isolation incorporated.

The floor and the interior apron are solved with a vinyl flooring. The white exterior is maintained and the interior changes color according to the situation of the dining room.

logos

The dining room located in the CEIP Hispalis, is next to the play area of the school, and one of its sides open to this one. That is reason why the side of the building is a covered gallery which serves as transition space between the play area and the dining room.

casa Cuberta, Gerena(Sevilla)

logos

The father of a friend bought a parcel in a town near Seville to live there and asked us to make the project; the question was: how to make a “nowadays village house”.

According to the implementation, the house is arranged in zigzag along the parcel, creating patios and gardens linked to the living spaces. This disposition allows a greater relation between the interior and exterior spaces, and also a feeling of greater amplitude.

Formally, the project starts from its immediate environment, a rear area of the village where single-family houses are mixed with workshops and small industrial and agricultural trades.

From the constructive point of view, a load-bearing wall made of Termoarcilla® is projected, seeking the increase of the thermal inertia of the house, as well as the reduction of the economic cost by eliminating the duplicity of the enclosure structure.

In order to avoid direct solar radiation, the roofs are ventilated with fiber cement sheets painted white on the honeycomb bond; in the first floor façades, the same sheets bolted on Termoarcilla® are placed to form a ventilated chamber which prevents the overheating of the enclosure.

It is entrusted on four ceiling ventilators and two awnings for the freshness of the house in summer and the solar collectors are placed on the inclined cover of the laundry.

Texto tomado de Conarquitectura

share

Esta web utiliza cookies, puedes ver nuestra política de cookies aquí. Si continuas navegando estás aceptándola
Política de cookies +